Klart for sluttbehandling av budsjettet

Kommunestyret for den nye kommunen skal den 19. desember vedta budsjett for 2020 og økonomiplan for 2020 – 2023. Formannskapet behandlar høyringsinnspela til budsjettet på onsdag.

Budsjettet har lege ute til offentleg høyring i 14 dagar. Budsjettframlegget (drift) frå kommunedirektøren har ei ramme på 1,9 millionar kroner. I formannskapet presenterte fleiralspratia (Høgre, Sotralista, KrF og Venstre) å auka inntektene og auka innsparingane på driftsbudsjettet med totalt 85 millionar kroner. Det er også lagt inn nye utgifter på 6,8 millionar kroner.

Andre saker i kommunestyret den 19. desember:

• Tildeling av mellombels einerett for innsamling av hushaldsavfall til BIR Transport AS
  • Tildeling av einerett for drift av vatn og avlaupstenester til Fjellvar  (seinare Øyvar) AS
  • Framlegg til forskrifter for vatn og avløp
  • Godkjenning av bygging av Spildepollen barnehage
  • Prioritering av spelemiddelordning for Øygarden kommune 2020
  • Eigedomsskattetakstvedtekter for Øygarden kommune
  • Val av barn og unge sin representant i kommunal plan og utbygging 2019-2023
  • Val av representantar til sakkunnig eigedomsskattenemnd for perioden 2019-2023
  • Val av representantar til sakkunnig klagenemnd for eigedomsskatt for perioden 2019-2023
  • Val av årsmøterepresentantar og kandidatar til styreverv i Bergen og omland friluftsråd for perioden 2019-2023
  • Samansetjing av administrasjonsutvalet for perioden 2019-2023
  • Delegasjon av vigselsmynde ved kommunale vigslar 2019-2023
  • Interkommunalt samarbeid mot akutt forureining IUA Bergen regionvidareføring av samarbeid
  • Krisefullmakt
  • Interimstyre for Øygarden bustadutvikling – Status for arbeidet
  • Framlegg til budsjett for 2020 – Øygarden bustadutvikling KF
  • Betaling av kremasjonsavgift i Øygarden kommune frå 1.1.2020
  • Budsjett 2020 Gebyr og brukarbetaling
  • Budsjett 2020 – Økonomiplan 2020-2023
  • Interpellasjonar og spørsmål

Kommunestyret vert halde i kultursalen i Fjell rådhus og tek til klokka 09.00 (19. desember). Møtet vert overført på nett-TV. Her kan du lesa innkallinng med saksdokument.

Formannskapsmøtet vert halde i komitésalen i Fjell rådhus og tek til klokka 15.00. Her kan du lesa innkalling med saksdokument.

Her er budsjettframlegget frå kommunedirektøren.

Tekst: Vigleik Brekke